Teater Tartaros

Teater Tartaros startade sin grupp år 2008, som en fristående grupp på Teater Oliver, där alla hjälper till att regissera och komma med idéer.

De började gruppen med att spela sin första föreställning Tartaros Gör Entré, för lekterapin på Västerås sjukhus. Detta var en clownföreställning inprirerad av 123 Schtunk och Jauvet. De gick sedan vidare med att göra en allmänversion (vuxenversion om man så vill kalla det) för allmänheten. Denna spelades inte bara på Teater Oliver utan även på Teater Forum i Ånge 2009.

Spelat En natt efter tusen, som var sagogestaltning för barn med sagor från Tusen och en natt. Dessa spelades under Västerås Cityfestival juni 2010, och på Barnfestivalen i Långban 2010.

Senare spelade de Tartaros i en saga (clownföreställning) den 27 och 28 februari 2010 på Teater Oliver. Spelades även under Västerås Kulturnatt 18 september 2010, även den 27 oktober på Örebro universitet och 7 november på Uppsala Pride festivalen.

Under Kulturnatten den 17 september kl 19.00 kommer gruppen att spela Tartaros i en Saga en en gång, för att roa Västeråspubliken.

Under hösten repar gruppen på sin nya föreställning Början av slutet.

Gruppen består av:

Linnéa Grimstedt (kontaktperson)

Robin Grönholm

Sanna Ekström Eriksson Swartling Friman

Lisa Lundqvist

Sofie Olsson Dahl