Om föreningen

Teater Oliver är en teaterförening i Västerås som startades 1999.

Vi har ca 100 medlemmar i åldrarna 7 år och uppåt, som under veckans alla dagar spelar/repar/arbetar i vår teaterlokal som finns i Växhusets källarplan.Vi har kontor en trappa upp där vi också jobbar och har möten.

Här arbetar en verksamhetsledare, en teaterpedagog, en ideell styrelse samt ideella gruppledare. Grupperna drivs som studiecirklar av en eller flera ledare och träffas en gång veckan.

Vi har också grupper som drivs i en friare form, det kan vara ett kompisgäng som vill sätta upp en pjäs tillsammans eller en grupp som själva vill styra sin verksamhet.

För att kunna driva vår aktiva teaterförening får vi bidrag från Kultur-, idrott-,  och fritidsnämnden. Vi försöker även hitta nya samarbeten med olika parter i stan.

Vi driver våra kurser genom studieförbundet ABF, är medlemmar i ATR (Amatör Teaterns Riksförbund) och samarbetar med flera andra teatrar i och runt om i Västmanlands län.

Teater Oliver är öppen för alla och är politiskt och religiöst obunden. Gammal som ung, teatervan eller nyfiken nybörjare - ALLA är välkomna.
Sirkka Albinsson - Verksamhetschef/Pedagog

Sirkka är utbildad pedagog/dramalärare och anställd av Teater Oliver på 50 %. Har jobbat i flera olika föreningar med dramaundervisning. Hon har även varit teaterlärare på Carlforsska gymnasiet. Hon är en riktig energispridare och hajare på improvisation! Hon har gedigen yrkeserfarenhet i många yrken ex grafiker, telefonist, målare, fotograf, nätverkstekniker, inom skola och omsorg etc. 
Hon har även hand om allt administrativt inom föreningen - ser till att allt flyter på när det gäller att föra föreningen framåt. Hon håller nu hösten 2018 Impro gruppen. Har även "Alice" projektet med Moa, samt "Mord på menyn" tillsammans med Moa, Yolanda och Alexandra
sirkka@teateroliver.se
Mobil 0706-407368

Annrika Dahlström – Teaterlärare

Annrika har börjat jobba hos Teater Oliver hösten 2018 som teaterlärare för mellangrupp 1 och 2 samt Ung gruppen. Hon är stöd till ungdoms ledarna för barngruppen tillsammans med Sirkka. Hon jobbar   40 %. Resten jobbar hon på Kulturskolan i Stockholm. Hon har även en professionell grupp som heter "Teater på gång".
annrika@teateroliver.se 
Mobil: 0729-404403


Max Bergslott - Ledare

Max är en lugn och karismatisk kille som gillar att stå på scen. Har barngruppen på måndagar med Melissa.

Melissa Lindström - Ledare

 En lugn och sansad tjej med glimten i ögat. Har barngruppen på måndagar med Max.


Moa Rönngren - Ledare

Moa har varit med i Teater Oliver så länge så att hon är en självklar stöttepelare i föreningen. Hon sitter i styrelsen för UngTeaterscen. Hon leder "Mordgåtan" tillsammans med Yolanda och Alexandra, tilsammans med Sirkka leder hon även "Alice". Moa är även ett stöd till Max och Melissa med barngruppen. Hon sitter även med i Teater Olivers styrelse som ledamot. Hon är en hejare på att bygga scenografi och sy kostym. 
Styrelsen

Ordförande
Angelica Albinsson 
Mail: styrelsen@teateroliver.se

Kassör 
Ingegerd Svednell 


Ledamot
Moa Rönngren 


Ledamot
Elin Bergman 


Ledamot

Anna Bergslott


Ungdomsledamot
Yolanda Ryn 


Ungdomsledamot

Alexandra Afferdal


Revisor
Paola Ryn 

Valberedning
Sirkka Albinsson
Maria AfferdalSamarbeten

Dessa samarbetar Teater Oliver med:

ABF Västerås, Växhuset, Teaternätverket, Kultur-, Idrott- och Fritidsnämnden, Västmanlands Teater, Film i Västmanland, DHMJ, SF-Bio, VL, Care of House, Awake project, Stadsbiblioteket V-ås och många fler kulturföreningar i Västerås med omnejd.Länkar