Om föreningen

Teater Oliver är en teaterförening i Västerås som startades 1999.

Vi har ca 100 medlemmar i åldrarna 7 år och uppåt, som under veckans alla dagar spelar/repar/arbetar i vår teaterlokal som finns i Växhusets källarplan.Vi har kontor en trappa upp där vi också jobbar och har möten.

Här arbetar en verksamhetsledare, en teaterpedagog, en ideell styrelse samt ideella gruppledare. Grupperna drivs som studiecirklar av en eller flera ledare och träffas en gång veckan.

Vi har också grupper som drivs i en friare form, det kan vara ett kompisgäng som vill sätta upp en pjäs tillsammans eller en grupp som själva vill styra sin verksamhet.

För att kunna driva vår aktiva teaterförening får vi bidrag från Kultur-, idrott-,  och fritidsnämnden. Vi försöker även hitta nya samarbeten med olika parter i stan.

Vi driver våra kurser genom studieförbundet ABF, är medlemmar i ATR (Amatör Teaterns Riksförbund) och samarbetar med flera andra teatrar i och runt om i Västmanlands län.

Teater Oliver är öppen för alla och är politiskt och religiöst obunden. Gammal som ung, teatervan eller nyfiken nybörjare - ALLA är välkomna.
Sirkka Albinsson - Verksamhetschef/Pedagog

Sirkka är utbildad pedagog/dramalärare och anställd av Teater Oliver på 50 %. Har jobbat i flera olika föreningar med dramaundervisning. Hon har även varit teaterlärare på Carlforsska gymnasiet. Hon är en riktig energispridare och hajare på improvisation! Hon har gedigen yrkeserfarenhet i många yrken ex grafiker, telefonist, målare, fotograf, nätverkstekniker, inom skola och omsorg etc. 
Hon har även hand om allt administrativt inom föreningen - ser till att allt flyter på när det gäller att föra föreningen framåt. Hon håller nu våren 2019 Impro gruppen. Har även "Hopp" projektet med Moa, samt "Mord på menyn" tillsammans med Moa, Yolanda och Alexandra
sirkka@teateroliver.se
Mobil 0706-407368

Annrika Dahlström – Teaterlärare

Annrika har börjat jobba hos Teater Oliver hösten 2018 som teaterlärare för mellangrupp och Ung gruppen. Hon jobbar 40 %. Resten jobbar hon på Kulturskolan i Stockholm. Hon har även en professionell grupp som heter "Teater på gång".
annrika@teateroliver.se 
Mobil: 0729-404403


Moa Rönngren - Ledare

Moa har varit med i Teater Oliver så länge så att hon är en självklar stöttepelare i föreningen. Hon sitter i styrelsen för Ung Teaterscen. Hon leder "Mord på menyn" tillsammans med Yolanda och Alexandra, tillsammans med Sirkka leder hon även "HOPP". Moa och Yolanda kommer även att hålla i "Prov-i-gång" som startar 18/2. Hon sitter även med i Teater Olivers styrelse som ledamot. Hon är en hejare på att bygga scenografi och sy kostym. 


Yolanda Ryn - Ledare

Yolanda har varit aktiv i Teater Oliver i många år. En av eldsjälarna som ställer upp, hjälper till där det behövs, stötar andra medlemmar samt kommer att strarta en frigrupp inom Teater Oliver snart. Går sista året på Carlforska estet. Hon håller i gruppen "Prov-i-gång" tillsammans med Moa Rönngren våren 2019. Hon är även ungdoms ledamot i Teater Olivers styrelse samt engagerad  i UngTeaterscen.
Styrelsen

Ordförande
Angelica Albinsson (2019-2021)
Mail: styrelsen@teateroliver.se

Kassör 
Ingegerd Svednell (2018-2020)


Ledamot
Moa Rönngren (2019-2020)


Ledamot
Karina Teplitzky Lindström (2019-2020)


Ledamot

Anna Bergslott (2019-2020)

Suppleant
Carola Wahlström (2019-2020)


Ungdomsledamot
Yolanda Ryn (2019-2020)


Ungdomsledamot

Alexandra Afferdal (2019-2020)


Revisor
Paola Ryn (2019-2020)

Valberedning
Sirkka Albinsson (2019-2020)
Elias Holm (2019-2020)
Samarbeten

Dessa samarbetar Teater Oliver med:

ABF Västerås, Växhuset, Teaternätverket, Kultur-, Idrott- och Fritidsnämnden, Västmanlands Teater, Film i Västmanland, DHMJ, SF-Bio, VL, Care of House, Awake project, Stadsbiblioteket V-ås, Societe KSK,  Global Living , Citysamverkan och många fler kulturföreningar i Västerås med omnejd.Länkar