Vad har vi gjort?

Teater Oliver startade till en början som en förening för att sätta upp föreställningen Oliver Twist av Charles Dickens, med Nilla Ekström och Mathias Wiik som projektledare. Då kallade sig föreningen Musikteaterföreningen Oliver.Tyvärr blev det inget med det projektet och de satte istället upp Fattig-Johanna skriven och regisserad av Nilla Ekström.

Mathias Wiik blev verksamhetsledare år 1999 då verksamheten på riktigt drog igång. Därefter har Marie Sundin, Richard Forsberg, Hanna Morau, Andreas Bohm, Saga Hedberg, Linnéa Grimstedt och Anna K Liljeblad varit verksamhetsledare. Nuvarande verksamhetsledare är Sirkka Albinsson.

Teater Oliver bytte namn på sin verksamhet från Musikteaterföreningen Oliver år 2007.

Teater Oliver har även varit ute i Sverige och Världen och spelat:

Tartaros i en saga spelades 2010 på Örebro Universitet och Uppsala Pridefestivalen
Tartaros gör entré spelades 2009 på Teaterforum i Ånge
Ja må jag leva spelades 2005 på ATR-festivalen i Västervik, 2006 Neatafestivalen på Färöarna, 2007 på IATA-fetsivalen i Korea.

2024

*"Blodspår" med Ametist gruppen 25 maj. Spelades i Teater Olivers teatersal. Ledare Sara Dahlberg. En kex ätande psykolog, ett mord och lite kärlek.
*"Toxic" med Rubin gruppen 25 maj. Spelades i Teater Olivers teatersal. Ledare Sara Dahlberg. Om giftiga förhållande och vad annat som kan vara toxic.
*"Jultomtens sommarlov" med Mint gruppen 28 maj. Spelades i Teater Olivers teatersal. Ledare Sara Dahlberg. Vad händer när jultomtens tar semester? Vad gör nissarna då?
"Ortens egna romeo" 29 maj med Lime gruppen. Spelades i Teater Olivers teatersal. Ledare Sara Dahlberg. När två olika gäng träffas och vad som händer - motsättningar.
*"Skogens Konung" med Safir gruppen 3 juni 2 ggr. Spelades i Teater Olivers teatersal. Ledare Sara Dahlberg. Vem är egentligen skogens konung? Har något tagit dennes plats?
*"Sekten" med måndagsgruppen/projektgruppen 4 juni 2 ggr. Spelades i Teater Olivers teatersal. Ledare Sara Dahlberg. När sektledaren tror att han kan göra vad han vill.
*"Mord i sinnet" med vuxengruppen 11, 12 & 13 juni på Global Living. Manus/regi Sirkka Albinsson. Handlar om en Mentalist som ska uppträda och människorna som bjuds in känner varandra och ett mord sker. Allt handlar om pengar och kärlek med lite mystik och en quija board då allt kan hända. En underhållande föreställning med färgstarka karaktärer.
*"Kulturnatten 21 september" intog Teater Olivers ungdomar stan med temat "Bowling"


2023

* "Likes" med Tjejensemblen spelade upp 1 juni på Café Mosaic och 15 juni 2ggr på Växhuset i ABFs cafe i källaren. Om social medier appar var människor. Hur skulle det se ut? En underhållande föreställning med syfte att lyfta upp hur vi stirrar på skärmar och AI och slutar vara människor som ser varandra för hur vi egentligen är, människor. Regi/manus Sirkka Albinsson
*"
Ett fall för Detektiven Ruthy" med måndagsgruppen/projektgruppen spelad upp 2 ggr den 3 juni i ABFs cafe i källaren. Ett hotell med restaurang som inte är den bästa i världen, en person med pengar kommer in och ja, ett mord sker och Ruthy ska lista ut vem på hotellet som mördade Von Ajerf. Regi/manus Sirkka Albinsson.
*"
Vargen i trikå" spelades i ABFs cafe den 3 juni i källaren. Den spelade upp 2ggr och handlade om sagofigurer som träffas och vad som händer när det har fest och... kärlek uppstår. Ledare Sara Dahlberg
* "
Spöket hittar en vän" spelades upp den 3 juni av Rubin gruppen i Teater Olivers teatersal. Den handlar om ett spöke, en prins, en kung och drottning och om att skrämmas. En barnföreställning. Ledare Sara Dahlberg tillsammans med gruppen.

Det teknologiska blodbadet" spelades upp den 31 maj av Lime gruppen 2 ggr i Teater Olivers teatersal. Om helt plötsligt så dör all teknik, mobiler allt som gör oss säkra. En härskare ser som sin uppgift att döda alla och Siri (som han skapat). Ledare Sara Dahlberg.
* "
Du duger" spelades upp av mint gruppen 2 ggr den 30 maj i Teater Olivers teatersal. En härlig pjäs om hur det är att vara en vän och att alla duger som de är. Ledare Sara Dahlberg

På kulturnatten den 16 september intog Teater Oliver centrum med sina spralliga Mimare som otroligt men sant gillar att leka med vatten fontänen utanför Global Living

*"Skräckhistorier" berättade och uppspelade 4 ggr på Klubb 19 på slottsgatan 19 den 28 oktober kl.18-20

*"Skräckvandring" i Vasaparken den 11 november kl.17-18 i samarbete med Citysamverkan och trygghetsrådet. 
* Mint - "Bortom alla galler"  2 december Vad händer när zoovakten tappar bort nyckeln till alla burarna? Ledare Sara D
* Lime - "Aftonbladets spåtanter" 2 december
Cirkus Novas stjärnor försvinner - vem har tagit dom. Ledare Sara D

*Safir- "Inkasso, kronofogden och några mögliga limpor" 2 december Alla vuxna försvinner när de blir 18 år. Ledare Sara D

*Ametist - "Kärlek bortom döden" 2 december Vad händer med kärleken när någon dör? Ledare Sara D

*Rubin - "Kristaller 112" 2 december Allt handlar om Birgitta som driver ett företag med kristaller, dit alla som har problem. Ledare Sara D

*Väsen - "Väsen - Ett Sista tappert försök" 2 december måndagsgruppen sökt bidrag svar efter 15/9 Om återvinning, slit och släng samhälle och second hand. Ledare Sara D
Denna föreställning fick bidrag från Länsförsäkringar/Bergslagslyftet hösten 2023. 

*Tjejgruppen - "Fikarummet" 2 december Om kvinnor var den dominanta i samhället, på en köpcentrum i ett fikarum där alla som jobbar på köpcentrumet, sammanstrålar för att prata om allt möjligt. Regi/manus Sirkka Albinsson

*Engelska gruppen - "The waiting room" 2 december Olika människor har dött och kommit till ett väntrum - olikheter träffar varandra. Regi/manus Sirkka Albinsson


2022

Schizofrenibarnets svamp kompis av Pistagegruppen 21 maj. Ledare Mary Synnelius
Helvetesbaren av Smaragdgruppen 21 maj. Ledare Mary Synnelius. 
Prinssessan och djuren den 22 maj på Collage Teater helgen, av minsta gruppen Mint. Ledare Mary, Elin och Linnea.
En jädrans blandning av Lime gruppen. Ledare Mary Synnelius. Spelades den 22 maj på Collage Teater.
Den magiska kompassen spelades den 21 maj 2 ggr av barn 9-11 år. Ledare Sirkka och Moa
Kollektivet spelade upp Hjältar av Henrik Thunberg den 21 maj 2 ggr. Ledare Yolanda Ryn. (författaren var även på plats och såg föreställningen och den fick 10/10 i framförande och skådespeleri)
Mord på Hotell Comfort Bliz spelades upp den 13, 14 och 15 juni på Global Living av vuxengruppen. Ett spa hotell vars starka karaktärer som gäster livar upp och dödar. Ledare Sirkka Albinsson.* Halloween "Horror at the Asylum" den 13 oktober ,en skräckrunda på Global Living kl.18-20*Mintgruppen "Bondlösa bondgården" 3 december. Ledare Sara Dahlberg. Vad händer när bonden inte dyker upp och ger djuren frukost.
* Limegruppen "Var är trollkarlen?"  3 december. Ledare Sara Dahlberg. Trollkarlen har tråkigt och då kan vad som helst hända.
Pistage gruppen " Den magiska nysningen" 3 december 2 ggr på Kavalkaden. Ledare Sara Dahlberg. Vad händer i världen när träden inte har råd med nässpray. 
Smaragdgruppen "Den miserabla julen" 3 december 2 ggr på Kavalkaden. Ledare Sara Dahlberg. Så kul , nu är julen här men stämningen är inte på topp. Vart tog alla paket vägen?
* Måndagsgruppen spelar upp "Ön" som handlar om vänskap. Ungdomarna är ute på en klassresa. Båten råkar på en storm och ungdomarna spolas upp på en ö som det bor en person. Ledare Sirkka Albinson med hjälpledare Linnea Morén.
* Tjejensemblen spelar upp scener från ett kvinnoperspektiv. På Global Living 23 & 24 november samt 3 december på Kavalkaden. Ledare Sirkka Albinsson. Regi Sirkka och manusbearbetning tillsammans med gruppen.

Kulturnatten 17 september intog Teater Oliver som Tjuvar och Poliser. Ett konstverk har blivit stulet och poliserna ska försöka stoppa tjuvarna och återta konstverket.

2021

* "Vad såg du..?" med måndagsgruppen. Regi/ledare Sirkka Albinsson
Spelades in digitalt för ATR:s kortpjäsfestival juni - oktober samt Bergen festival. Även ett uppspel 2 ggr 15 maj för begränsat antal publik.
Tionde prataren med Åberg som gjordes till 3 individuella kortpjäser, abstinens, syskonkärlek och ...... . Spelades in digital för ATR:s kortpjäsfestival. Regi Mary Synnelius.
Halloween skräckrunda på Global Living den 16 oktober och Växhusets egen Mårten som slaktare. Sirkka & Moa fixare.
Kollektivet gestaltar Karin Boyes dikter utifrån temat människan och naturen På Kavalkaden 4/12. Regi/Manus Yolanda Ryn
* ”Prinsessan snyggings förvandling”- barnens egna saga om häxorna som med förtrollningar påverkar människorna i byn. Spelades 1 gång på Kavakaden 4/12. Mary S, Linnea M, 
* ”Vad var det ni såg?” -Karl hittades drunknad i sjön och ungdomarna som var på festen kämpar med sig själva om de ska berätta eller vara tysta. Spelades 2 ggr på Kavakaden 4/12. Mary S
* ”Gregors förvandling”- smaragdgruppen tolkar kafkas förvandlingen som handlar om Gregor som vaknar upp som en skalbagge. Spelades 2 ggr på Kavalkaden 4/12 Mary S
* "Dockornas förbannelse" - några ungdomar retar en spågumma som kastar en förbannelse över dom. Spelades 2 ggr på Kavalkaden 4/12
* "Grannar, skitsnack och död" regi/manus Sirkka A. Spelades på Global Living den 18 november samt 4/12 på Kavalkaden

2020

* Ung, Mellangruppen samt några från barngruppen spelade in "Maffia Mcbeth" och "Helvetesbaren" som Radioteater. Manuset gjordes om pga Corona. Lades ut på facebook juli. Regi och klipp: Mary Synnelius
Monologer med gruppen Kollektivet med "Somliga går med trasiga skor" spelades upp på Global Living 16 och 17 juni kl.18:30. De 6 ungdomarna skrev sina egna monologer utifrån texten.
* "Dans med döden" med mordgruppen sedan våren 2019. Spelades upp på Global Living den 19 maj, 20 maj samt 25 maj. Regi/manus: Sirkka Albinsson, Moa Rönngren
Kulturnatten den 19/9 så tog Teater Olivers mimare över och besökte konst gallerior och gjorde roliga saker på stan.
Halloween skräck runda på Global Living den 17 oktober. Den ringlade en lång kö för att gå rundan och många många skrämde vi!! 
* PGA Covid-19 så fick vi ställa in Kavalkad nr 5 men vi kommer med vissa föreställningar fortsätta år 2021 att spela upp på något vis.

2019

Den lackade båten av mellangruppen. Spelades 26 maj 2 ggr. Regi. Annrika Dahlström. När barn tar över en båt så kan vad som helst hända.
* Inte Titanic med unggruppen. Spelades 28 maj 2 ggr. Regi. Annrika Dahlström. Rika och fattiga stiger på och det blir en konflikt med ett vad, en kapten som gillar att skjuta råttor och mycket annat konstigt...
Mord på menyn med ensemble på 13. Spelades upp på Global Living den 21/5, 22/5 och 29/5. En historia med intriger, relationer, svartsjuka och pengar i 1950:-tals miljö. Skriven av Yolanda Ryn. Ombearbetad av gruppen. Regi. Moa Rönngren och Sirkka Albinsson
Hopp 7 december på Kavalkaden 2 ggr. Manus och Regi. Sirkka Albinsson och Moa Rönngren. Om teknik och ungdomar med sponsring från Bergslagslyftet.
* Mellangruppen "Tomas fanclub" spelade upp "Maffia Macbeth"
* Ungruppen "Ankorna" spelade upp "President Kreon"
* Prov-i-gång gruppen "Emoijisarna" spelade upp den 27/11  "Sommarkollo"
Kollektivet" Teater Oliver egna lilla frigrupp spelade upp "Tusentals skinande stjärnor" som även anmälda till ATR-Festivalen 2020 som hålls Västerås.
Impro gruppen" med 5 härliga ungdomar/vuxna spelade upp en 30 minuter skratt salva och allt och annat.
* Barngruppen spelade upp 2 ggr 27/12 sin äventyrliga saga.

2018

* " Alice" om ungdomars mentala hälsa Skriven av Moa Rönngren Regi Sirkka Albinsson. Spelades 2 ggr på Kavalkaden 8/12 2018
"En annan värld" av Ung gruppen med Regi Annrika Dahlström
* "Mystery highschool" av mellangrupp 2 med Regi Annrika Dahlström
* "De verkliga dårarna" av mellangrupp 1 med Regi Annrika Dahlström
"Jakten på den försvunna skatten" av mellangrupp 1 med Regi Sofia Hansson Spelades 27 maj 2 ggr
* "
Mordet i byn" av mellangrupp 2 med Regi Sofia Hansson Spelades 13 juni 2 ggr
* "Kampen om museet" av Ungruppen med Regi Sofia Hansson Spelades 9 juni 2 ggr
* "Bye bye baby" av 7 ungdomar (Yolanda, Alex, Alexander, Amanda, Linnea, Daniela och Emma) skriven av Åsa Lindholm som var ett Länkprojekt. Regi Sofia Hansson. Spelades 2-3 juni 4 ggr.

2017

Flykten från mentalsjukhuset av Ung gruppen Ledare Sofia Hansson
Vi i trollfamiljens värld av Barngruppen Ledare Sofia Hansson
* INTE - romeo och julia av Mellan gruppen Ledare Sofia Hansson. En modern saga av kärlek på ett disco på skolan.
Oidipus av Klassiska gruppen. En tolkning olik något annat, vrider och vänder på normerna - helt enkelt rolig tragisk och grekisk
Shakespeare drama i ny tolkning av Moa Rönngren och gruppen
Oliver#IRL av Sebastian Wihlstrand och gruppen Ung/Mellan
Tillsammans över gränsen Ett samarbete med SFI om hur det skulle vara om VI var flyktingar. En pjäs som lämnade ingen oberörd. Regi och manus Sebastian Wihlstrand Spelades 3 ggr med en ensemble på ca 20 personer.
Känslomaskinen av barngruppen tillsammans med Ungdomsledarna Max Bergslott och Melissa Lindström

2016

* Prins lindorm av Sebastian Wihlstrand
Prins hatt under jorden Regi: Sebastian Wihlstrand
Nathalie´s dagbok Regi: Sebastian Wihlstrand
Vart försvann bloggerskorna? Av Amelia och Elina, ungdomsledarna
#Oliver IRL av gruppen och Sebastian Wihlstrand
”Ankan” med Impro plättarna om att vara annorlunda av gruppen och Moa/Amanda
Sagomedly med Barngruppen. Ledare: Vilma S Carlsson och Linnea Jakobsson
Ur ingenting kom det någonting med Ung 1 Regi: Sebastian Wihlstrand
Clownen med mellangruppen Regi: Sebastian Wihlstrand
Blä bla bla historien av Ung 2 Regi: Sebastian Wihlstrand
Human we are med performance gruppen Regi:Sirkka Albinsson
Shakespeare gruppen med egen tolkning. Fler karaktärer i en och samma pjäs av gruppen själva, Moa, Alexandra, Yolanda, Elina och Sofia

2015

* Bortbytingen regi: Linnéa G och Anna K Spelades 10 ggr.
* En salig röra av Gruppen Spaceunicorns av Anna K Liljeblad
Big murder house av Anna K Liljeblad
* Monologafton 9 juni vt2015 av gruppen
* Det perfekta brottet av The Loosers & Sirkka
Hur mår fia? Gruppen tomatsås Regi: Anna K Liljeblad
* Snödrottningen Regi: Anna K Liljeblad. Spelades på Trix Teatern på Sigurdsgatan. Spelades 5 ggr.

2014

* Mördarnas Barn av Katori Hall
En del av LÄNK-projektet av ATR och RiksteaternPremiär den 8 mars, spelades även i Motala 15 mars, Umeå 11-13 april, Östersund under ATR-festiavlen den 28-30 maj. Skådespelare: Sandra Saied, Sebastian Wihlstrand, Josefine Unga, Jesse Puranen, Vera G Rönn, Jonas Tallbacka och MP Pettersson. Regi: Linnéa Grimstedt
* Äpplet av Try-it gruppen ledare Michelle Pettersson
Den gula kycklingen av gruppen Tuggummi tisdag ledare Amelia och Anton
* Ett mord i rött av The Loosers och Sirkka. Spelades 3 ggr. 1 gång i konsertsalen och 2 ggr i teatersalen. Scenen var en del av publiken, som ett café.
* Att vara jag av The Loosers vt 2014, och Sirkka. Spelades 2 ggr.

2013

* Dunderklumpen av Beppe Wolgers, med ca 50 skådespelare från 5-60 + från hela föreningen. En sagovandring för alla om makt miljö och vänskap, spelades som två föreställningar i en, där publiken fick välja om de skulle gå Dunderklumpen eller Humlans äventyr. Spelades 10 ggr. Spelad i Rocklundaskogen i Västerås. Regi Linnéa Grimstedt
* I er tjänst av Therese Persson Näsberg, med vuxengruppen som åkte runt till äldrebooenden och spelade i Västerås stad.
Det magiska drakägget, med gruppen F.E.S.T.I.S. Regi: Sirkka. Spelades på barnfestivalen i Växhuset.
Varieté Dvärgen i Kulissen, med gruppen The Loosers Regi: Sirkka
världens "sämsta" variéte där allt allt är möjligt och ingenting är omöjligt. Spelades även på ”En jävla massa kultur” ABF källaren Jonas Örhn
Får jag vara Lucia? med gruppen Tomatsås En föreställning om rättvisa. Regi Linnéa Grimstedt
Johanna och skogstrollet, med gruppen Tuppen Tomas ledare: Elina Palokoski, Vera Ulff och Tova Forslund
* Den onda tomtens hämnd, med gruppen Tuggummitisdag.
En komisk hämndhistoria. Ledare: Anton Brynolfsson och Amelia Vuorensyrjä

2012

* 42 sidor fluff av och med gruppen GulBil?! En komisk mordhistoria, där detektiv Hooijdonk med sin trogna medhjälpare skall lista ut vem som mördat dottern i huset.
Nu är ni mina med Like a Bozz. Manus och Regi: Like a Bozz och Linnéa Grimstedt
Fobier på psykhemmet med de 12 punkternaManus: De 12 punkterna och Mary Synnelius och Michelle Pettersson
* Väntrummet med The Loosers. Manus: The Loosers Regi: Sirkka Albinsson
En föreställning om livet i limbo.
Lugna ner dig!, text: Linnéa Grimstedt och eldflugorna eller ett ljus i mörkret. Musik: Gustav Enarsson. Regi: Linnéa Grimstedt
En komisk föreställning om Stress och Tristess, spelades 3, 4, 5 feb på Teater Oliver. Spelades i 4D och med sourroundljud.

2011

Tartaros i en saga, av och med Teater Tartaros.
Spelades än en gång, nu på Västerås Kulturnatt.
Elddonet, av H C Andersen, regi Henrik Morell & Grace Enström.
Framförd av barngruppen.
* Tidsresan eller vad som egentligen hände när ett gäng ungdomar skickades iväg på uppfostringsanstalt, text & idé Gruppen TeletubbiesNinjorna, regi AnnaKarin Hofling & Ida Hogedal.
Pensionat Sensommar, av Hans Sjöberg, regi Saga Hedberg.
Pjäs med och för vuxna.
Dummerjöns, av H C Anderssen, regi Saga Hedberg.
Framfördes av barngruppen.
Identitet Gråzon, av Kristina Brandel och ungdomsgruppen.
Framfördes av ungdomsgruppen.
* Midsommarkris, av och med onsdagsgruppen.
Ett antal familjer har hyrt samma sommarstuga under midsommar, konflikten är ett faktum.
Vampyren Svens bekännelse, av The !Loosers? och Sirkka Albinsson
Famljen Patrovski har just flyttat till Skåne från Transylannien. Det är inte lätt att vara tonåring på 1800-talet... En helt vanlig dag eller?
Tomtemysteriet, av och med Teatertigrarna,  Jennifer Löfgren och Cornelia Köpsell
Ett mysterium under juletid, där Tomten blir kidnappad.

2010

Mordet på framtiden, av Hannes Nordström, regi Linnéa Grimstedt.
Spelades av vuxengruppen.
* Ungdomsföreställning, av Mia Sandström tillsammans med ungdomsgruppen, regi Mia Sandström.
Improvisationsföreställning, regi Sofie Olsson och Sanna Ekström Eriksson.
En improviserad föreställning med barngruppen.
Tartaros i en saga, av och med Teater Tartaros.
En clownföreställning där de fem clownerna plötsligt blir indragna i sagans värld. Publiken fick möta allt från prinsessor som röker hasch till jättar som talar i falsett. Spelades under Västerås Kulturnatt samt på Uppsala Pridefestival och Örebro Universitet.
* En bankrånares dagbok, av Malin Lagerlöf, regi Kristina Brandel.
Framförd av ungdomsgruppen.
Vem stal Tomten, skriven och regisserad av Saga Hedberg.
Framförd av ungdomsgruppen.
Mormor gråter, av Jonas Gardell, regi Saga Hedberg.
Framförd av vuxengruppen.
Cirkus King, av Edith Unnerstad, regi Mia Sandström.
Framförd av ungdomsgruppen.
De glömda totempålarnas dal, en improvisationsföreställning som framfördes av medlemmar på Teater Olivers julavslutning.

2009

Stridsspetsen, av Klas Abrahamsson, regi Richard Forsberg.
Stormen, av William Shakespeare, regi Richard Forsberg.
Det jag vill ha, skriven och regisserad av Andreas Bohm.
Jörgen är sjuk, skriven och regisserad av Richard Forsberg.
Med Vuxengruppen.
Den stora bluffen, skriven och regisserad av Hanna Morau.
* Rewind, skriven och regisserad av Richard Forsberg och Hanna Morau.
Teater Tartaros gör entré, av och med Teater Olivers frigrupp Tartaros.
Föreställningarna gavs på Västerås Lasarett. Pjäsen blev även uttagen att delta på ATR:s Teaterforum i Ånge.
* Klick, av Silas Bäckström och Marianne Högmark, regi Andreas Bohm och ensemblen.
Teater Olivers Ju(l)bileumskriven och regisserad av Hanna Morau och Andreas Bohm.
What happends in The Ladiesroom, Stays in the Ladiesroom, skriven och regisserad av Hanna Morau.
Teater Tartaros gör entré i en saga, av och med Tartaros.
* Hotell Doris, skriven och regisserad av Hanna Morau.

2008

En natt i februari, av Staffan Göthe, regi Hanna Morau.                                 
* Nya hyss av Emil i Lönnebergaav Astrid Lindgren, regi Anders Berglund.
Plats. Folkets Park på Vallby Friluftsmuseum. För femte sommaren i rad.

Fler föreställningar spelades

2007

* Ombytta rollerav Andreas Sköld, regi Anders Berglund.
En situationspjäs om vad som kan hända när barn och vuxna byter plats med varandra för en dag. Spelades som skolföreställning runt om i Västerås.
Livet i byhålan, skriven och regisserad av Marie Sundin.
Uppsättningen var ett slutprojekt för en teatergrupp som hållit ihop under sju år. Livet går sin gilla gång i Byhålan, tills Pinglan från Lidingö dyker upp i vardagslunken…
Mormor Gråter, av Jonas Gardell, regi Maria Elmén.
Julafton och familjen är samlad. Detta var en intern föreställning för anhöriga och föreningens medlemmar.
* Ja må ja leva, skriven och regisserad av Mathias Wiik.
Denna gång representerade pjäsen Sverige under IATA-festivalen i Korea i augusti.
* Emil i Lönneberga, av Astrid Lindgren, regi Andes Berglund.
För fjärde sommaren i rad spelas pjäsen på Vallby Friluftsmuseum.
* Forumspel, av Ebba Sundin, Willy Adolfsson och gruppen.
En situationsteater där deltagarna förbereder en kort situation som slutar med konflikt, ämnet är kompisrelationer. Åskådarna bjuds in att öppna upp för nya vägar och ändra handlingen mot en mer positiv lösning.

2006

* ’Vem tror du att du är? skriven och regisserad av Marie Sundin.
Framfördes av mellanstadiebarn. Pjäsen handlar om mobbing i skolan. Hur det är att: komma ny till en klass, inte bli accepterad, försöka få vara med. Vem passar in och vem gör det inte?
* Sara kom ut i kväll, av Josefin Mardi och Lovisa Jönsson, regi Viktor Helmersson. Framfördes av ungdomsgruppen. Handlar om att vara ung och söka efter identitet och tillhörighet.
* Det stora äventyret,
* En annorlunda saga, skriven och regisserad av Emma Stenander och Hanna Eriksson. Framfördes av en av våra mellanstadiegrupper. Här får många figurer från våra gamla kära folksagor mötas, till exempel Rödluvan och Askungen.
Emil i Lönneberga, av Astrid Lindgren, regi Andreas Sköld.
En populär och återkommande sommarföreställning.  Detta är tredje sommaren i rad på Vallby Friluftsmuseum.
* Ja må ja leva, skriven och regisserad av Mathias Wiik.
Pjäsen representerade Sverige under NEATA-festivalen på Färöarna.
* Pappa, av och med Micael Hilén.
En stark monolog om en mans uppgörelse med sin pappa. Ett samarbete med Kvinnojouren och Anhöriga Till Sexuellt Utnyttjade.
Hon får skylla sig självav Marie Sundin efter en idé av Micael Hilén.
Gruppen var sammansatt för pjäsen, som handlar om en våldtäkt. –Vad säger folk?    –Är det kläderna som avgör vem man är och blir bemött? –Är det sant? Detta är en tankeväckande pjäs om ett fruktansvärt brott. Samtalet med publiken efteråt leddes av ATSU. Teater Oliver i samarbete med Tjejfestivalen på Växhuset, ATSU och Kvinnojouren.
Våga vittna, av Marie Sundin och Micael Hilén.
Ett forumspel beställt av ”Våga Vittna Gruppen” i Eskilstuna. I samarbete med åklagare, polis, medlare, socialtjänst och skola.
* Lucia Tablå, av Andreas Sköld och Gruppen.
Ett Luciatåg med välkända sånger, men med andra texter, på ämnen om misshandel, frihetsberövande och kränkning. Ett uppspel i samarbete med Amnesty. på Sigmatorget mitt i vintern.

2005

* Genrep, av John Wills, regi Marie Sundin.
Spelades av Gymnasiegruppen. Fröken Sverige tävlingen skall snart ha premiär och detta är sista chansen att göra allt perfekt. En pjäs om fördomar, utseendefixering, etik och moral.
* Ja må ja levaskriven och regisserad av Mathias Wiik.
Spelades denna gång på ATR-festivalen i Västervik.
Prins Hatt under jorden, av Ninne Ohlsson, regi Marie Sundin.
En barn och ungdomsföreställning med en av våra mellanstadiegrupper. En mystisk och trolsk saga om den förtrollade prinsen som lever i mörker. När hans prinsessfru ser honom, blir han tagen av den onda häxan.
Nasse hittar en stol, av Sven Nordqvist, regi Ruben Lopez.
Favorit i repris om Nasse som möter olika människor som ska förklara för honom vad en stol är. Pjäsen har spelats under ett års tid av Teater Oliver. Denna gång var det Växhuset som köpte in föreställningen.
* Rödluvan, den gamla kända folksagan i regi av Ebba Sundin.
Framfördes av våra yngsta deltagare.
Emil i Lönneberga, av Astrid Lindgren, regi Fredrik Elmgren.
En rolig och populär familjeföreställning som spelades i strålande solsken och med omväxlande regn. Utomhusföreställningar under sommaren på Vallby Friluftsmuseum.

2004

* Regeln och undantaget, av Berthold Brecht, regi Billy Nilsson och Marie Sundin. Musik av Anders Larsson.
Spelades av tisdagarnas ungdomsgrupp. Om köpmannen som driver sitt folk med järnhand ända in i döden. Om folket som inte gör något eller möjligen hetsar köpmannen än mer. Om vad makt och girighet kan leda till.
* Återkomsten, av Mats-Arne Larsson, regi Marie Sundin.
Spelades av måndagarnas ungdomsgrupp. En pjäs om Anders som har blivit förlamad då han krockade med mopeden. Om hans kompisar, hur de har det. Och vad som händer när han skall komma och hälsa på i klassen.
Nasse hittar en stol, av Sven Nordqvist, regi Ruben Lopez.
Spectacle Metrograd, av Växhusets sommarprojekt, regi Daniel Rudholm.
En Romeo & Julia-inspiration med musik, dans och bildlikt nonsensspråk. Föreställningen spelades på Västerås gator och torg under ett par sommarmånader.
* Ja må ja levaskriven och regisserad av Mathias Wiik.
Ett psykologiskt drama som utspelar sig mellan två syskon och deras frånvarande mamma.

2003

* Alexandra - ett barn i krig, av Hammar Teatern, regi Mathias Wiik.
Om ungdomar i krig, spelade av ungdomar. En gripande, otäck och annorlunda föreställning om krigets fasor. Spelades både offentligt och som skolföreställning.
Bella och Gustavefter Eva Erikssons bok, dramatiserad och regisserad av Marie Sundin.
Framfördes av Olivers vuxengrupp.
* Två kvinnor av samma sort, av Karin Bjurström, regi Mathias Wiik.
Spännande och vacker pjäs om två kvinnors kamp om en man. Spelades även på ATR-festivalen i Örebro.
* Två sorters änglar, av David Edgarregi Jonna Granberg.
Starka kvinnor i gestaltning av Marilyn Monroe och Rosa Luxemburg.
* Jävla hjärta, skriven och regisserad av Mathias Wiik och Jesper Malm.
Ett samarbetsprojekt mellan Teater Oliver, Växhuset och Folkhälsocenter. De som ingick i projektet var sommarjobbande Estetelever från främst Carlforsska gymnasiet. Föreställningen spelades under juni-juli månad på gator och torg i Västerås.
Mojo, Kan inte världen bara dö samt Dunkarna, spelades under Västerås Kulturnatt som öppna repetitioner.
* Ballongprinsessan, av Gregor de Reitz
En barnpjäs med den klassiska sagans alla ingredienser.
* Mojo, av Jez Butterworth. Årets storsatsning framfördes av 6 manliga Teater Oliver-medlemmar i regi av Mathias Wiik, den kvinnliga delen av Teater Oliver bestod av Sufflös, Ljus- och Ljudtekniker.
En sjabbig bar i Soho, London, på 50-talet och fem sjaviga personer från - som det verkar - fem olika planeter.
Jultomtens rysliga julav Marie Sundin utifrån den yngsta barngruppens önskningar av olika roller.
Föreställningen spelades för föräldrar och medlemmar samt på Växhusets julmarknad.

2002

* Kan inte världen bara döav Mathias Wiik och Ruben Lopez.
Improvisation och sketcher.
Det här är kul, av Ruben Lopez.
Stand up comedy. Spelades på Arosfestivalens Parkscen.
* Efter plugget, av Ruben Lopez och gruppen.
Ungdomspjäs om utanförskap.
* Rödluvan och vargendramatisering av Johan Bispo och Ruben Lopez, regi Mathias Wiik.
Clownföreställning till både barns och vuxnas glädje.
* Identitet, av Mathias Wiik och gruppen, regi Mathias Wiik.
Dans, musik och teaterföreställning.
* Dilettanternaskriven och regisserad av Mathias Wiik.
Om ensamhet, maktbegär och utanförskap
* En dans på rosor, av Peter Mannerfelt, regi Irene Sangemark.
En schlagerfars.

2001

Klassens Timme eller en våldsam eftermiddag, av Bengt Larsson, regi Mathias Wiik.
Ungdomspjäs om utanförskap.
* Flickan som aldrig var rädd, efter en saga av Alfred Smedberg, dramatiserad av Ölle Wvekh, regi Mathias Wiik.
Sagopjäs.
* Kan inte världen bara dö, av Mathias Wiik och Ruben Lopez
Improvisation och sketcher.
* 28 kvadrat, av Mathias Wiik och ensemblen, regi Mathias Wiik.
Rollspel i ett slutet rum.

Teater Oliver
Växhuset
722 14 Västerås
info@teateroliver.se

Org nr 878 002-4058
Pg nr 161 1511-5

2000

* Romeo och Juliet i underjorden, skriven och regisserad av Mattias Wiik.
Om vad som händer Romeo och Juliet efter döden
* Fattig-Johanna, skriven och regisserad av Nilla Ekholm.
Ett sant kvinnoöde från 1910.