Om föreningen

Teater Oliver är en teaterförening i Västerås som startades 1999.

Vi har ca 100 medlemmar i åldrarna 7 år och uppåt, som under veckans alla dagar spelar/repar/arbetar i vår teaterlokal som finns i Växhusets källarplan.Vi har kontor en trappa upp där vi också jobbar och har möten.

Här arbetar en verksamhetsledare, en teaterpedagog/dramapedagog, en ideell styrelse samt ideella gruppledare. Grupperna drivs som studiecirklar av en eller flera ledare och träffas en gång veckan.

Vi har också grupper som drivs i en friare form, det kan vara ett kompisgäng som vill sätta upp en pjäs tillsammans eller en grupp som själva vill styra sin verksamhet.

För att kunna driva vår aktiva teaterförening får vi bidrag från Kultur-, idrott-,  och fritidsnämnden. Vi försöker även hitta nya samarbeten med olika parter i stan.

Vi driver våra kurser genom studieförbundet ABF, är medlemmar i ATR (Amatör Teaterns Riksförbund) och samarbetar med flera andra teatrar i och runt om i Västmanlands län.

Teater Oliver är öppen för alla och är politiskt och religiöst obunden. Gammal som ung, teatervan eller nyfiken nybörjare - ALLA är välkomna. 

Teater Oliver är en förening för och med medlemmarna. Utan medlemmar finns ingen förening.
Sirkka Albinsson - Verksamhetsledare/Pedagog

Sirkka är utbildad pedagog/dramalärare och anställd av Teater Oliver på 50 %. Hon är en riktig energispridare och hajare på improvisation! Hon har gedigen yrkeserfarenhet i många yrken ex grafiker, telefonist, målare, fotograf, nätverkstekniker, inom skola och omsorg etc. 
Sirkka har projektgrupper, håller i evenemang som Halloween, Kulturnatten och andra performance former.

Hon har även hand om allt administrativt inom föreningen - ser till att allt flyter på när det gäller att föra föreningen framåt. 
sirkka@teateroliver.se
Mobil 0706-407368

Mary Synnelius – Dramapedagog

Mary är anställd på 50 % av Teater Oliver.  Har även egen professionell teater. Mary är en sprudlande och konstnärlig kvinna med fingrarna i alla burkar samtidigt. Lätt för skratt och ödmjuk i sitt framträdande. Har Lime, Mint, Smaragd och Pistage grupperna och naturligtvis i andra sammanhang också.
mary@teateroliver.se
Mobil: 0729-404403


Moa Rönngren - Ledare

Moa har varit med i Teater Oliver så länge så att hon är en självklar stöttepelare i föreningen som ledare och mycket annat. Hon hjälper till med Halloween projektet som är i oktober samt hjälper till på Kavalkaden . Hon sitter även med i Teater Olivers styrelse som ledamot. Hon är en hejare på att bygga scenografi och sy kostym samt ansiktsmålning. Är hjälpledare i olika grupper tillsammans med Sirkka.Styrelsen

Ordförande
Angelica Holm (2021-2023)
Mail: styrelsen@teateroliver.se

Kassör 
Ingegerd Svednell (2022-2024)


Ledamot
Moa Rönngren (2022-2023)


Ledamot

Mariette Heed (2022-2023)

Ledamot
Carola Wahlström (2022-2023)

Ledamot
Anna-Lena Jäderberg (2022-2023)


Ungdomsledamot
Yolanda Ryn (2022-2023)


Revisor
Paola Ryn (2022-2023)

Valberedning
Sirkka Albinsson (2022-2023)
Alexandra Afferdal (2022-2023)
Samarbeten

Dessa samarbetar Teater Oliver med:

ABF Västerås, Växhuset, Teaternätverket, Kultur-, Idrott- och Fritidsförvaltningen, Västmanlands Teater, Film i Västmanland, DHMJ, SF-Bio, VL, Awake project, Stadsbiblioteket V-ås, SoHo galleri,  Global Living , Citysamverkan, Studio Westmannia, TeaterTropos och många fler kulturföreningar i Västerås med omnejd.Länkar